Hartstocht

Mensen die gelukkig zijn in de liefde zijn meer tevreden met hun leven, hebben minder kans om ziek te worden en leven zelfs langer. Maar het vinden, veroveren en behouden van een partner is een hele kunst. In Hartstocht bekijkt Tila Pronk de zoektocht naar de liefde door de wetenschappelijke loep. Psychologen hebben de afgelopen jaren belangrijk onderzoek gedaan dat ons in staat stelt fundamentele vragen over de liefde te beantwoorden.

Waarom vinden we bepaalde mensen aantrekkelijk? Waardoor slaat de vonk over? Is de staat van verliefdheid terug te zien in activiteit in de hersenen? Waarom hebben partners die net samen zijn zo’n rooskleurig beeld over elkaar en hun toekomst samen? Hoe groeit een prille liefde uit tot een langdurige en sterke relatie? Hoe ga je om met irritaties, jaloezie en leugens? En hoe kan het dat zoveel relaties – ondanks goede intenties van beide partners – toch mislukken?

Hartstocht geeft een keur aan wetenschappelijke feiten en verrassende inzichten over de liefde, die je kijk op je eigen liefdesleven en dat van anderen totaal zal veranderen.

Hartstocht is te koop als e-book via bol.com.